Cosmarul Vraciului, volumul 7 din Cronicile Wardstone, de Joseph Delaney Recenzie

Comment

Lectura

Buna tuturor!
Dupa cum v-am obisnuit in ultimele luni, am inceput sa recenziez intreaga serie scrisa de Joseph Delaney. Astazi a sosit timpul si pentru a saptea carte.

Descrierea facuta de editura

Vraciul a fost mereu neclintit ca un turn, luptand impotriva Intunericului ca sa protejeze Comitatul si tinuturile de dincolo de el. Dar totul e pe cale sa se schimbe. Din pretioasa lui biblioteca n-a ramas decat un morman de cenusa, Osoasa Lizzie a scapat din putul in care fusese inchisa si, pentru prima data, Tom e martor la esecul magistrului sau – nu o data, ci de doua ori. Sunt zile intunecate, dar noptile sunt si mai si. Bantuit de vise, Vraciul are o premonitie: Lizzie va deveni atotputernica – iar acum temerile sale par a se adeveri.
Intre timp, Tom si Alice sunt legati de un urcior cu sange – rezultatul unui pact de magie neagra facut cu Diavolul… Cosmarurile prind viata. Va apuca Vraciul o noua zi? E ucenicul sau pregatit sa infrunte Intunericul de unul singur?

Descrierea mea

Drept razbunare, Osoasa Lizzie incendiaza casa vraciului impreuna cu biblioteca, ramanand numai bestiarul vraciului. Osoasa Lizzie era mama lui Alice, care a fost inchisa intr-un put in gradina casei lui John Gregory din Chippenden. Vraciul este nevoit sa plece pe mare, razboiul acaparand Comitatul. Acesta ajunge pe insula Mona, unde vor intalni noi creaturi, buganii. Cei din urma aveau rolul de a ucide vrajitoare, absorbindu-le sufletul/ Insa nici aici nu vor scapa de Lizzie, care pune mana pe tot tinutul, devenind regina.  Cum vor reusi ei sa o infranga pe Lizzie?

Puncte tari

  • Ne-a fost introdusa o noua creatura a intunericului, buganul.
  • Au continuat povestea Osoasei Lizzie, care dupa parerea mea, a fost neasteptata, dar bine-meritata.
  • Planul desfasurarii actiunii este cu totul diferit, Comitatul fiind in razboi, personajele vor trebui sa se adapteze.

Puncte slabe

  • Mi-ar fi placut sa se povesteasca putin mai mult despre legatura dintre Lizzie si Alice. Nu ma intelege gresit, exista, dar nu atat cat mi-as fi dorit.

O recomand, sau nu?

Da, mereu, din toata inima. Mereu voi acorda Cronicilor Wardstone 5 stelute din 5.

Unde o pot gasi la cel mai mic pret?

Cum pe Elefant este iesita din stoc, Libris o are la un pret bun. Varianta este disponibila si in PDF.

Unde pot gasi si restul gartilor?

Toate cartile au fost recenziate aici. Da un search dupa eticheta carti si vei gasi ce iti trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fashionme Sexy Skater Dresses Online